Izbjeljivanje zubi pod kontrolom stomatologa jedini je način potpuno bezopasnog i efikasnog izbjeljivanja zubi, što je potvrđeno i od strane Svjetske stomatološke organizacije. No, to ne znači da ga ne možete provoditi u udobnosti svog doma. Držite se naših naputaka i sredstava dobivenih od stomatologa u ordinaciji i uvjerite se u to kako je ovaj postupak brz, lagan i nevjerojatno djelotvoran.

Mala promjena čini veliku razliku

Bijeli osmijeh daje onaj “wow efekt” našem izrazu lica kad se smiješimo. Najjednostavniji je način “podizanja” cjelokupnog izgleda osobe. Nažalost, vrlo malo ljudi ima briljantno bijele zube, jer, uz genetske faktore, naši zubi i mijenjaju boju kako starimo. Hrana i piće koje konzumiramo, kao i pušenje isto mogu učiniti naše zube žutima i bez sjaja. Izbjeljivanje zubi je najpopularnija stomatološka usluga koja može značajno popraviti vaš izgled. Idealno je za osobe sa zdravim zubima koje nisu zadovoljne njihovom bojom i htjele bi imati ljepši osmijeh.

Samo vas dva koraka dijele od novog blistavog osmijeha

Prvi korak na putu do bijelog osmijeha je temeljito čišćenje zubi. Naši stomatolozi će ukloniti bakterije, hranu i druge tvari koje se nakupljaju na vašim zubima. Nakon što se zubi očiste, uzimamo vam otisak zubi za izradu udlaga za izbjeljivanje koje mogu biti gotove već unutar 24 sata. U njih se stavlja poseban gel koji naglašava bjelinu zubi, a nose se 4-5 sati u kontinuitetu (broj dana za nošenje dogovarate sa svojim stomatologom), pa ih je najjednostavnije nositi preko noći.

Ova metoda izbjeljivanja u potpunosti je sigurna jer su udlage za umetanje izbjeljivača u potpunosti prilagođene vašem otisku uzetom od strane našeg stomatologa i upute su prilagođene boji zuba i cilju kojeg želimo postići.

dr. Elena Stimac Vukojevic i Sasa Lozar

Rezultati tzv. kućnog izbjeljivanja zubi udlagama vidljivi su već nakon nekoliko dana primjene, a vaš novi osmijeh bit će blistav još dugo vremena nakon tretmana. Stomatolozi tvrde da se nakon dobrog izbjeljivanja zubi vaš osmijeh nikad u potpunosti ne vrati na staro, samo izgubi prvotnu svježinu. U tom slučaju nam se za godinu do dvije sa svojim udlagama možete vratiti po novu dozu gela za kućno izbjeljivanje kako biste osvježili bjelinu zubi.

Također, ne morate se odreći omiljenih napitaka poput kave, čokolade ili crnog vina kako bi vaši zubi ostali bijeli. U kavu dodajte malo više mlijeka, a ako pak više volite čaj od kave, samo promijenite vrstu i pijte bijele i zelene čajeve, a izbjegavajte voćne varijante s bojilima.